Preview Mode Links will not work in preview mode

Journalistpodden (Journalistförbundet)

Medielandskapet skiftar snabbt, och journalistrollen är under ständig utveckling. Journalistpodden rattas av förbundsordförande Ulrika Hyllert, och är din podcastvän när det gäller att hänga med.

Dec 26, 2016

Nu blir det bonuspodd! Med kampsångshistoria! Det är kraft i vårt förbund!
Medverkande: Jonas Nordling. Vinjett: Hergé/M. Ashraf. Musik: The Fundias and the Medium Mindblowers, Fred Åkerström, Joe Glazer, Mora träsk, The Sons of the Pioneers, Weavers, Billy Bragg.


Dec 22, 2016

Nu handlar det om frilansande i Journalistpodden! Ur ett amerikanskt perspektiv! Vi snackar med Ann Friedman om livet som frilansjournalist, och hon bjuder på tips, råd och erfarenheter utifrån sin situation; så byggde hon upp sin verksamhet efter att ha blivit av med sin anställning. I dag driver hon...


Dec 16, 2016

Nu handlar det om gräsrotsaktivism/kampanjlobbyism! Journalistpodden hälsar på hos Skiftet, och snackar med Anna Westberg om deras arbetsmetoder. Och så ger deras aktivister sin syn på oss journalister.
Medverkande: Jonas Nordling och Anna Westberg. Vinjett: Hergé/M. Ashraf


Dec 9, 2016

Nu handlar det om Direktpress! Vi snackar med Helene Claesson, chefredaktör och utgivare för 15 lokaltidningar i Stockholm. Vi snackar om att bevaka storstaden ur ett lokalt perspektiv, om företagets expansion, om vad som funkar i Fruängen och så framtiden förstås.
Medverkande: Jonas Nordling och Helene Claesson....


Dec 6, 2016

Det utbildas fler journalister än det finns jobb. Vad är orsakerna och vad kan man göra åt det? Hör seminariet och debatten från den 6 december 2016 i Journalistpodden.
Medverkande: Kent Werne, författare och journalist, Ann-Sofi Sjöberg, teamchef Trygghetssystem, arbetsmarknad och utbildning TCO, Magnus...