Preview Mode Links will not work in preview mode

Journalistpodden (Journalistförbundet)

Medielandskapet skiftar snabbt, och journalistrollen är under ständig utveckling. Journalistpodden rattas av förbundsordförande Ulrika Hyllert, och är din podcastvän när det gäller att hänga med.

Dec 20, 2013

Journalistförbundets vice ordförande och ordförande i Yrkesetiska nämnden Ulrica Widsell möter i det här avsnittet av Journalistpodden, allmänhetens pressombudsman, Ola Sigvardsson. De vänder ut och in på pressetiken och det medieetiska systemet.

Medverkande: Ulrica Widsell, Ola Sigvardsson. Musik av Tage...


Nov 22, 2013

Ester Appelgren är lektor och teknikdoktor i medieteknik. Hon är dessutom projektledare för ett projekt kring databasjournalistik som ska utveckla en nättjänst kring offenlig data för journalister. I helgen startar också konferensen Datajournalistik i Norden – Möjligheter och utmaningar. Där medverkar både...


Nov 20, 2013

Lisa Irenius är kulturchef på UNT och just nu nominerad till Stora Journalistpriset i kategorin Årets förnyare för sitt arbete med att kombinera e-böcker, läsare och kulturjournalistik. Lyssna på ett spännande snack med henne och  Journalistförbundets ordförande här.

Medverkande: Jonas Nordling och Lisa...


Nov 15, 2013

Bile Daar är analytiker och medieinvesterare på Danske Bank. Han samtalar med Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling om vad han ser som intressanta investeringar i media, paketering av produkter samt berättar varför han tycker att Blocket är den bästa modellen på hela internet.

 
Medverkande: Jonas...


Nov 11, 2013


Hon är PR-konsulten och mediestrategen som brinner för journalistik och digitala medier. I avsnitt 17 möter Jonas Nordling Brit Stakston i ett samtal om digitalisering i medier och idéburen verksamhet. 

Medverkar gör Jonas Nordling och Brit Stakston Musik av Tage...