Preview Mode Links will not work in preview mode

Journalistpodden (Journalistförbundet)

Medielandskapet skiftar snabbt, och journalistrollen är under ständig utveckling. Journalistpodden rattas av förbundsordförande Ulrika Hyllert, och är din podcastvän när det gäller att hänga med.

Dec 8, 2014

Förbundsordförande Jonas Nordling träffar Janna Holmqvist, redaktör för Expressens sociala medier-satsning Omtalat.nu. Innan det spännande arbetet med denna populära viralsajt, som blandar underhållning och nyheter, har Janna även arbetat som reporter på Södermanlands Nyheter.
Medverkande: Janna Holmqvist och...


Nov 25, 2014

Förbundsordförande Jonas Nordling träffar Sara Öhrvall, mediekonsult och tidigare affärsutvecklingschef inom Bonnier. Lyssna på ett spännande samtal om omvärldstrender, konsumentbeteenden, hur digital teknik påverkar media, produkt- och teknikutveckling och mycket mer. Sara tipsar också om varför det är bra...


Nov 19, 2014

Förbundsordförande Jonas Nordling träffar Linda Zoumas, Martin Schori och Frederik Hjelmqwist från Aftonbladet och låter de berätta om deras spännande arbete med den omtalade Aftonbladetrapporten. De har varit med i gruppen som bland annat har kartlagt Aftonbladets svagheter, potential och utmaningar som online...


Nov 5, 2014

Under Journalistkongressen, som ägde rum på Djurö i oktober 2014, passade Jonas Nordling att ställa ett par frågor till besökarna. Ämnen som nämns är skillnaderna mellan danska och svenska förbunden, och studenternas förväntningar.
Hör EFJ:s president Mogens Blicher Bjerregaard, Britta Lejon som...


Oct 7, 2014

Pressens samarbetsnämnd arrangerade en debatt om textreklam på bokmässan i Göteborg. Jonas Nordling ledde debatten och ställde frågor om utmaningarna med textreklam och vad som är speciellt med dem.

Medverkande: Sofia Wadensjö Karen, PeO Wärring, Björn Häger och Ulrica Widsell.

Musik av Tage Widsell.