Preview Mode Links will not work in preview mode

Journalistpodden (Journalistförbundet)

Medielandskapet skiftar snabbt, och journalistrollen är under ständig utveckling. Journalistpodden rattas av förbundsordförande Ulrika Hyllert, och är din podcastvän när det gäller att hänga med.

Oct 28, 2016

Nu handlar det om KIT! I senaste avsnittet träffar vi Robert Brännström, chefredaktör på KIT, och snackar om pressetik, annonsmärkning och kollektivavtal. Och så framtiden förstås.
Medverkande: Robert Brännström och Jonas Nordling. Vinjett: Hergé/M. Ashraf


Oct 21, 2016

Nu blir det hyperlokalt i podden! Vi hälsar på hos 24Malmö och snackar med chefredaktören Anders Svensson. Om deras affärsidé, tankar om journalistik och varför det är avgörande att bevaka den lokala korvmojen. En riktig keburgarpodd!
Medverkande: Anders Svensson och Jonas Nordling. Vinjett: Hergé/M. Ashraf


Oct 14, 2016

Nu handlar det om Historiskan! Vi träffar Eva Bonde och Jennie Lindholm som gör en historisk tidskrift med fokus på kvinnor. De berättar hur de skapade konceptet, köpte loss det och gick vidare i egen regi. Om framtiden för det egna bolaget, och såklart tips för dig som går i samma tankar. En historisk...


Oct 6, 2016

Nu snackar vi populism i Journalistpodden. Vi reder ut begreppet med journalistnestorn Bengt Lindroth, och pratar om populismens symbios med journalistiken utifrån Bengts bok Väljarnas hämnd. Vi spanar utåt, inåt, bakåt och framåt, inklusive Svensktoppens roll i sammanhanget. En riktig populistpodd...