Preview Mode Links will not work in preview mode

Journalistpodden (Journalistförbundet)

Medielandskapet skiftar snabbt, och journalistrollen är under ständig utveckling. Journalistpodden rattas av förbundsordförande Ulrika Hyllert, och är din podcastvän när det gäller att hänga med.

Nov 25, 2016

Nu blir det LO Mediehus i podden! Vi träffar vd Robert Jonsson och snackar om det nyskapade mediebolaget som ska skapa ljusare framtid för fackförbundstitlar inom LO. Blir det så? Och varför är inte alla förbund med? Upp till poddkamp!
Medverkande: Robert Jonsson och Jonas Nordling. Vinjett: Hergé/M. Ashraf....


Nov 18, 2016

Nu handlar det om Norge! Journalistpodden träffar Kjersti Løken Stavrum, avgående generalsekreterare i Norsk Presseforbund. Vi snackar om läget för mediebranschen i Norge i allmänhet, och hennes nya uppdrag i Schibsteds ägarstiftelse i synnerhet. Kjempeflott!
Medverkande: Kjersti Løken Stavrum och Jonas...


Nov 11, 2016

Nu handlar det om Mobile Stories. Vi träffar Jenny Sköld och Lotta Bergseth, som blev uppsagda från Metro och bestämde sig för att satsa på att utveckla ett skolverktyg för journalistik. Vad är det? Och hur gör man? Lyssna!
Medverkande: Jenny Sköld, Lotta Bergseth och Jonas Nordling. Vinjett: Hergé/M. Ashraf


Nov 4, 2016

Äntligen! Nu handlar det om sportjournalistik i Journalistpodden! Vi snackar med Sportjournalistförbundets ordförande Lisa Edwinsson, reporter på DN, om genren ur alla vinklar. Om vardagen på fältet, om fördomar inom och utom redaktionerna, och om framtiden för sportreportern.
Medverkande: Lisa Edwinsson och...