Preview Mode Links will not work in preview mode

Journalistpodden (Journalistförbundet)

Medielandskapet skiftar snabbt, och journalistrollen är under ständig utveckling. Journalistpodden rattas av förbundsordförande Ulrika Hyllert, och är din podcastvän när det gäller att hänga med.

Apr 28, 2017

Nu handlar det om statlig övervakning! Vi träffar Charlotte Ingvar-Nilsson, nybliven generaldirektör på Myndigheten för press, radio och tv, och snackar om deras roll i mediedjungeln. Om granskning, presstöd och medieutredningar. Och om att bli mer känd.
Medverkande: Jonas Nordling och Charlotte Ingvar-Nilsson....


Apr 21, 2017

Nu handlar det om upphovsrätt! Vi träffar Copyswedes vd Mattias Åkerlind och snackar skapares rättigheter. Som varför detta är en grundläggande del av mediebranschen, och varför konsumenten måste betala skaparen. Typ.
Medverkande: Jonas Nordling och Mattias Åkerlind. Vinjett: Hergé/M. Ashraf


Apr 12, 2017

Nu blir det nyheter från TT! Vi träffar vd Jonas Eriksson och snackar om nyhetsbyråns framtid, om att trivas på jobbet, och om internationella byråtrender. Och mycket mer.
Medverkande: Jonas Nordling och Jonas Eriksson. Vinjett: Hergé/M. Ashraf


Apr 7, 2017

Nu handlar det om Njus! Vi träffar entreprenören Rolf Bäck och snackar om hur han vill förändra mediemarknaden, hur han menar att reklamen är vårt virus, och hur han fått riskkapitalister att pumpa in pengar i hans projekt.
Medverkande: Jonas Nordling och Rolf Bäck. Vinjett: Hergé/M. Ashraf