Preview Mode Links will not work in preview mode

Journalistpodden (Journalistförbundet)

Medielandskapet skiftar snabbt, och journalistrollen är under ständig utveckling. Journalistpodden rattas av förbundsordförande Ulrika Hyllert, och är din podcastvän när det gäller att hänga med.

Sep 28, 2017

När tidningarna fokuserar på digital journalistik försvinner ofta erfarna journalister. Vem har huvudansvaret för journalisters kompetensutveckling – medieföretagen, facket, högskolorna eller individen? Och behöver vi särskilda omställningsavtal för branscher i lågintensiv kris? Journalistförbundets...


Sep 21, 2017

Nu handlar det om Statens medieråd! Vi träffar direktören Ewa Thorslund och snackar om deras uppdrag. Hur de skyddar mot så kallad skadlig mediepåverkan, vad det egentligen betyder och varför det inte kan ses som hjärntvätt eller censur.
Medverkande: Jonas Nordling och Ewa Thorslund. Vinjett: Hergé/M. Ashraf


Sep 14, 2017

Nu handlar det om faktakoll! Vi träffar Kristoffer Egeberg från nystartade norska jättesatsningen faktisk.no för att få veta mer om hur deras tjänst funkar. Vi snackar om utmaningarna, om sura politiker och om hur du får samma spridning på fakta som lögner. Nu har du fakta, dags att lyssna!
Medverkande: Jonas...


Sep 7, 2017

Nu handlar det om konsekvensneutralitet! Vi reder ut begreppet med dess fader Erik Fichtelius; hur menade han, vilka begränsningar finns och hur ser han på risken att det kidnappas av mörkerkrafter? Lyssna eller ta konsekvensen.
Medverkande: Jonas Nordling och Erik Fichtelius. Vinjett: Hergé/M. Ashraf