Preview Mode Links will not work in preview mode

Journalistpodden (Journalistförbundet)

Medielandskapet skiftar snabbt, och journalistrollen är under ständig utveckling. I Journalistpodden publicerar Journalistförbundet samtal och seminarier. 

Jan 31, 2018

Nu handlar det om Husis! Vi har dragit till Helsingfors för att träffa Susanna Ilmoni, som är chefredaktör för Hufvudstadsbladet. Vi snackar om finsk mediebransch, om statusen för det svenska språket i Finland, om att ha en minoritet som målgrupp och hur det påverkar att ha en ägare som accepterar stora...


Jan 26, 2018

Nu handlar det om konvertering! Vi träffar Anna Åberg som är chef för DN:s digitala kanaler och snackar om deras digitala prenumerationsframgångar, vad de gjort rätt, vad de gjort fel, men också hur digital affärsmodell påverkar det dagliga redaktionella arbetet på gott och ont.
Medverkande: Anna Åberg och...


Jan 17, 2018

Nu handlar det om politisk filosofi! Vi träffar Per Molander och snackar om vad som skapar fungerande samhällen, utifrån hans böcker i ämnet. Som till exempel det här att journalister gärna ser sig själva som demokratins vita riddare, men stämmer den bilden i verkligheten?
Medverkande: Per Molander och Jonas...


Jan 11, 2018

Nu handlar det om nystart! Vi träffar Jörgen Huitfeldt och snackar om uppbrottet efter två decennier på SR, om den nya podden och satsningen på Kvartal, om drivkrafter och varför han lyfter upp integrationsfrågor så ofta. Bland annat.
Medverkande: Jörgen Huitfeldt och Jonas Nordling. Vinjett: Hergé/M. Ashraf