Preview Mode Links will not work in preview mode

Journalistpodden (Journalistförbundet)

Medielandskapet skiftar snabbt, och journalistrollen är under ständig utveckling. I Journalistpodden publicerar Journalistförbundet samtal och seminarier. 

Nov 22, 2018

Nu handlar det om UNT! Vi hälsar på hos tidningens chefredaktör och vd Kalle Sandhammar för att snacka om läget på Koftans gamla flaggskepp. Hur det kryssar sig in i framtiden, och vilka skär och grynnor som väntar på färden. Om relationerna med Public Service, digitalmoms, medarbetarnas kompetensutveckling...


Nov 16, 2018

Nu handlar det om Claes de Faire! Vi har träffat honom för att snacka om hans syn på branschen, varför han tröttnade på Bonniers, hur han tacklar uppdraget som vd för Vetenskapsmedia och Fokus, och hur det funkar att dessutom vara chefredaktör för den senare titeln. Och mycket mer, förstås.
Medverkande: Claes...


Nov 14, 2018

Nu handlar det om kommentarsfält! Vi träffar Gustav Hjärn, vd på Ifrågasätt, och snackar om varför de vill kurera samtalstonen bland nyhetskonsumenterna, hur det går till, om det går att tjäna pengar på en sansad debatt och vilka juridiska fällor som plötsligt uppstår. Lyssna och kommentera!
Medverkande:...


Nov 9, 2018

Nu handlar det om Silan Diljen! Vi hälsar på hos chefen för P3 Stockholm och snackar om hennes uppdrag. Om reaktionerna efter roasten av Jimmie Åkesson, om att arbetsleda en ung redaktion och om SR:s personalpolitik. Och mycket mer förstås!
Medverkande: Silan Diljen och Jonas Nordling. Vinjett: Hergé/M. Ashraf....