Preview Mode Links will not work in preview mode

Journalistpodden (Journalistförbundet)

Medielandskapet skiftar snabbt, och journalistrollen är under ständig utveckling. Journalistpodden rattas av förbundsordförande Ulrika Hyllert, och är din podcastvän när det gäller att hänga med.

Sep 30, 2016

Nu handlar det om reklam! Vi snackar med Elisabeth Trotzig, världens hittills enda Reklamombudsman, om bristande regler för annonsmärkning, om varför det finns gråzoner och varför reklam behöver ett eget etiskt regelverk. Nog med reklam, lyssna gärna!
Medverkande: Elisabeth Trotzig och Jonas Nordling....


Sep 23, 2016

Nu snackar vi UR i Journalistpodden! Vi träffar Christel Tholse Willers, juristen som blev melodifestivalgeneral och numera är vd för UR. Och snackar om det speciella uppdraget, om förhållandet till de andra Public Servicesyskonen och om att leda i förändring. Och så lite schlager förstås. En riktig...


Sep 21, 2016

Nu handlar det om kultur i Journalistpodden! Vi träffar Dagens Nyheters Johan Hilton och pratar om journalistik i allmänhet och kulturdito i synnerhet. En riktig pladderpodd när den är som bäst med andra ord!
Medverkande: Johan Hilton och Jonas Nordling. Vinjett: Hergé/M. Ashraf


Sep 9, 2016

Nu handlar det om medieetik. Vi har snackat med Martin Ahlquist om hans kommande bok i ämnet, om vad som funkar och vad som inte gör det. Och det är nästan oetiskt att inte lyssna.
Medverkande: Martin Ahlquist och Jonas Nordling. Musik: M. Ashraf


Sep 2, 2016

Nu handlar det om kompetensutveckling för oss journalister! Vi träffar chefen för FOJO, Kersti Forsberg, och snackar om branschens syn på FOJOs utbildningar, gamla rykten och missuppfattningar, men även om det internationella arbetet som institutionen bedriver. Lyssna, du lär dig garanterat något.
Medverkande:...