Preview Mode Links will not work in preview mode

Journalistpodden (Journalistförbundet)

Medielandskapet skiftar snabbt, och journalistrollen är under ständig utveckling. Journalistpodden rattas av förbundsordförande Ulrika Hyllert, och är din podcastvän när det gäller att hänga med.

Oct 23, 2017

Nu blir det Mediespanarna. I detta avsnitt innehåller Journalistpodden senaste avsnittet av poddkollegan Mediespanarna, där Erik Lindenius och Jesper Enbom talar med Jonas Nordling om aktualiteter i mediebraschen, om journalistikens villkor och om respektive poddar. Vi snackar alltså samproduktion och crosspromotion,...


Oct 20, 2017

Journalistförbundet fyller 116 år idag – fira med Journalistpodden

Nu blir det party! Och lite folkbildning till dansen! Journalistförbundet fyller just idag 116 år och naturligtvis firar vi det i Journalistpodden. Med journalistisk arbetsmetod förstås. Vi kollar in bakgrunden och reder ut vem, var och varför....


Oct 12, 2017

Let’s go to London! Vi träffar programledaren Dotun Adebayo och snackar om brittisk media, om att arbeta för BBC, om svart journalistik, och om tiden i Stockholm. Retrovarning utfärdas. Alla talar svenska!
Medverkande: Jonas Nordling och Dotun Adebayo. Vinjett: Hergé/M. Ashraf. Musik: "Uptown Downtown" med Giant...


Oct 5, 2017

Nu handlar det om Stampen! Vi träffar Johan Hansson, färsk vd på Stampen Media, och snackar om läget, vad han lärt sig om mediebranschen från många år utomlands, om affärsmodellen förstås och så framför allt: vad som lockar i ett uppdrag där utmaning är allt annat än en klyscha.
Medverkande: Jonas...


Oct 3, 2017

Nu handlar det om mätning! Vi träffar Magnus Anshelm, vd för MMS, och snackar om hur de mäter tittande i olika former. Om vikten av en trovärdig, gemensam valuta, och sårbarheten när de stora globala jättarna håller sig utanför. Äntligen ett mätbart poddavsnitt, med andra ord.
Medverkande: Jonas Nordling och...