Preview Mode Links will not work in preview mode

Journalistpodden (Journalistförbundet)

Medielandskapet skiftar snabbt, och journalistrollen är under ständig utveckling. I Journalistpodden publicerar Journalistförbundet samtal och seminarier. 

Jan 27, 2017

Nu handlar det om opinionsjournalistik! Vi snackar med Susanne Sjöstedt, ledarskribent på Tidningen Ångermanland, som har betalt för att vara allt annat än en objektiv journalist. Vi snackar förstås om livet på sociala medier, stad vs land och om vikten av att dela i grupp. Och mycket mer.
Medverkande: Jonas...


Jan 20, 2017

Nu blir det Olov Carlsson i Journalistpodden! Vi snackar om nya uppdraget som Chefred och vd på Dagens Samhälle, hur det är att tillträda på en plats som haft interna strider, men också om hur det är att vara gift med Aftonbladets chefredaktör. Och sånt.
Medverkande: Jonas Nordling och Olov Carlsson. Vinjett:...


Jan 13, 2017

Nu handlar det om datadriven journalistik! Vi träffar Leonard Wallentin på Journalism++ och snackar om hur programmering och sajtskrapning numera är en naturlig del av det redaktionella hantverket, om varför alla journalister kan ha glädje av lite större kunskaper på området, och hur ett öppet samhället...