Preview Mode Links will not work in preview mode

Journalistpodden (Journalistförbundet)

Medielandskapet skiftar snabbt, och journalistrollen är under ständig utveckling. Journalistpodden rattas av förbundsordförande Ulrika Hyllert, och är din podcastvän när det gäller att hänga med.

Feb 24, 2017

Nu handlar det om Värmlands mediedynasti! Vi träffar Victoria Svanberg, fjärde generationen Ander, och snackar om hur det är att ingå i en klassisk tidningssläkt. Men också om NWT-koncernens sparsamhet, deras goda ekonomi, och vad de nu tänker satsa på.
Medverkande: Jonas Nordling och Victoria Svanberg....


Feb 17, 2017

Nu handlar det om den grå eminensen. Typ. Vi träffar nämligen Per Olsson Fridh, statssekreteraren som styr upp regeringens kulturpolitik. Vi snackar om vilka beslut som är på gång, och vad som inte blir av. Om presstöd, Public service och vad som nu egentligen händer med medieutredningens förslag. Och...


Feb 10, 2017

Nu blir det Johan Ehrenberg i Journalistpodden! Vi snackar om hans 40 år av alternativt imperiebyggande, svenska journalisters brister och om bidragsentreprenörskap. Etc.
Medverkande: Jonas Nordling och Johan Ehrenberg. Vinjett: Hergé/M. Ashraf. Musik: "Etcetera" med Jackie Wilson (Brunswick Record Corp.)


Feb 3, 2017

Alla läser dem, för de finns nästan överallt. Men visste du att de har en egen förening? Japp, vi snackar om gratistidningar med Dennis Oscarsson Krook från Gratistidningarnas förening. Allt du vill veta om gratistidningar men aldrig vågat fråga får du i senaste avsnittet av Journalistpodden!
Medverkande:...